Főzőverseny
 Intézményünk, a Komárom-Eszter-gom Megyei Mentálhigiénés Intéz-mény ebben az évben a "40 év 40 
történet" rendezvénysorozat része-ként főzőversenyt hirdetett meg dol-gozói részére. 

A "Bocuse d’Meri" néven, 2016. júni-
us 09-én megrendezett versenyre 
hét csapat jelentkezett 4-8 fős csa-patokkal. Már a csapatnevek válasz-tásánál várható volt, hogy a készülő ételek más-más stílust fognak képviselni.

A Kék Villám, Hárman párban, Öreg Tyúkok Egyesülete,Old House Girls, Margaréta, Kemencések, Ütős Ötös néven szereplő csapatok 3 órát kap-tak az ételek elkészítésére, melyeket bográcsban, tárcsán illetve egyéb praktikákkal a helyszínen kellett előállítani.

A nagyon jó hangulatú verseny jó időben, kellemes körülmények kö-
zött zajlott le.

Kovács Krisztián úr, a Kölyök Kft. vezetője zsűrizte az elkészült étele-ket.

Az ételeket és elkészítésüket a zsűri nagyon részletesen elemezte, majd megosztotta tapasztalatait a nézőközönséggel.

A szemet gyönyörködtető tálalás vizsgálata után kóstolás következett: Gulyásleves, Szabolcsi töltött káposz-ta, Lángos, Piedone-bab, Country 
Style Food & Fondue, Malacsült és Bakonyi csirkepörkölt volt terítéken.

Harmadik helyezett lett az Ütős Ötös csapat Bakonyi csirkepörköltje.

Az Old House Girls csapat második helye a country ételekkel és a cso-
koládé fondue-vel teljesen megér-demelt

Nyertesnek a Kemencések csapata által készített fatányéros malacsült bizonyult. A dicsőség mellett ez a csapat képviselheti a MERI-t a szep-temberben megrendezendő nemzet-közi főzőversenyen.


Köszönetet szeretnénk mondani a Kölyök Kft.-nek az ételek alapanyagainak biztosításáért.

A Nomád Camping dolgozóinak is köszönettel tartozunk, amiért kiváló feltételeket teremtettek a nyugodt versenyzéshez.


KEMMERI, 2016. 06. 12.