Felejthetetlen pillanatok a DunakanyarbanA Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat fenntartásában működő Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézmény 2004-ben alakított ki kapcsolatot a Nyitrai Önkormányzat rév-komáromi Szociális Szolgáltatások Házával. A korábbi programok folytatásaként a napokban a két otthon lakói közös kiránduláson vettek részt a Dunakanyarban, minden bizonnyal felejthetetlen élményekkel gazdagodva.

A Nemzeti Civil Alapprogram Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma az intézményközi kapcsolatok elmélyítése, hagyományteremtés, a találkozások rendszeressé tétele érdekében közzétett pályázatán szerepelt sikerrel a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat fenntartásában működő Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézmény, mely 2004-ben alakított ki kapcsolatot a Nyitrai Önkormányzat rév-komáromi Szociális Szolgáltatások Házával. Mivel a két intézmény szakmai profilja megegyezik, a közös programok lehetőséget biztosítanak az együttgondolkodásra, tapasztalatcserére. A partnerkapcsolat keretén belül az elmúlt időszakban számtalan alkalom nyílt az elképzelések közös megvalósítására, így legutóbb a síkvölgyi intézet által alapított Psyche Közhasznú Alapítvány sikeres pályázatának köszönhetően együttes kirándulás szervezésére a Dunakanyarba. A szlovák intézményből 23-an, míg Tatabánya-Síkvölgyről 45-en utaztak a szentendrei városnézés után menetrendszerű hajóval Visegrádig, majd a Fellegvár megtekintése után Esztergomban zárult a nap. Mint Szabó Attila igazgató fogalmazott, az ilyen pillanatok az intézet lakói számára lényegesen nagyobb jelentőséggel bírnak, mint ép embertársaik életében. 
„Remélhetőleg felejthetetlenné tudtuk tenni ezt a napot, hiszen tapasztalataink azt mutatják, hogy a jól sikerült programokat még évek múltán is emlegetik, emellett pedig az ilyen és ehhez hasonló programok jótékony hatással vannak lelki fejlődésükre.” - mondta el az igazgató. A síkvölgyi intézet lakóinak nagy része család nélkül nevelkedett, így meglehetősen kevés olyan pozitív élmény érte őket, melyre az évek során jó szívvel emlékeznek, ezért az intézmény legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy minél gazdagabbá váljanak hétköznapjaik.


Forrás: kemma.hu/2006-05-31


Comments