Megérkezett utolsó helyszínére a vándorkiállítás

A "Mi világunk" képzőművészeti vándorkiállítás utolsó helyszínére érkezett: Győrben, a megyeháza aulájában rendezték meg az ünnepséget, amelyet Kara Ákos a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés alelnöke nyitott meg. 

A rendezvénysorozat 2006. novemberében indult el tatabányáról a megyei mentálhigiénés és rehabilitációs intézmény (MERI) kezdeményezésére. Tizenkilenc helyszínen mutatkozott be az anyag. Hazánkból húsz intézmény, Németországból egy résztvevő, Szlovákiából három szociális ellátószervezet vett részt a programban. - Komoly szakmai sikerrel zárul az eseménysorozat. Úgy érezzük, sikerült árnyalni és színesebbé tenni azt a társadalomban még mindig élő előítéletes képet, amely a pszichiátriai betegséggel élő embertársainkkal szemben megfogalmazódik. 

Az ilyen típusú bemutatkozások alkalmasak arra, hogy megmutassák értékeiket, bemutassák tehetségüket. A vendégkönyvben nyomon követhető, hogy a rácsodálkozás és az elismerés volt a legjellemzőbb reakció, amelyet a színvonalas anyag megtekintése kiváltott a látogatókból. A hónap végén visszaérkezik a MERI-be a tárlat anyaga, és lehetőség lesz egy részük megvásárlására. 

Az alkotások hamarosan megtekinthetők az intézmény honlapján, a www.kemo-meri.hu címen - tájékoztatott Szabó Attila, a MERI igazgatója, aki hozzátette: törekednek arra, hogy könyv alakban is megjelenjenek az összegyűjtött művek. Hazánk Európa Parlamenti képviselője, Kósáné Kovács Magda jelezte segítőkészségét tervük mellett. Békésben, ahol szintén bemutatkozott a tárlat, nyomdaipari vállalkozó jelezte, hogy a nyomdai előkészítést ingyen elkészíti a jó ügy érdekében. Bíznak abban, hogy ezt a tervüket is olyan segítőkészség és siker kíséri, amely az egész kiállítás sorozatot jellemezte.

Forrás: Comments