"Ilyenek vagyunk"


Idén hatodik alkalommal rendezte meg Ilyenek vagyunk című gálaműsorát a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézete (MERI). A Közművelődés Házában, telt nézőtér előtt lezajlott eseményen az Intézet dolgozói és lakói kedveskedtek műsorral. 

„Amikor először ültünk le munkatársaimmal olyan rendezvény megvalósítására törekedtünk, ahol be tudjuk mutatni a pozitív értékeket, melyekkel értelmi akadályozottsággal és lelki betegséggel élő lakóink rendelkeznek. Évről-évre egyre színvonalasabb műsorunkban lakóink, munkatársaink és a meghívott vendégek mutatkoznak be különböző produkciókkal. Az elmúlt esztendőkben vendégként fellépett a műsorban a szlovákiai testvérintézményünk, valamint a Dunaalmási Református Gyermekotthon, míg idén a Cseri úti Idősek Otthonát hívtuk meg” – mutatta be az eseményt Szabó Attila, a MERI igazgatója. „Úgy érezzük, hogy a sok munka, próba meghozza gyümölcsét, mert évről-évre több vendég tiszteli meg jelenlétével a gálaműsort, a tavalyi és az idei évben csaknem telt házzal ment a műsor.”
A csaknem kétórás kulturális előadás bevezetőjében Faragó Györgyné, a Szociális Minisztérium államtitkára mondott köszöntőt. Az államtitkár asszony kifejtette: a szerény keretek között is igyekeznek jobb feltételeket biztosítani a fogyatékkal élőkért dolgozók számára.
A megyei önkormányzat képviseletében dr. Hidas János (a képen középen), a közgyűlés alelnöke szólt. A megyei vezető elmondta: az egyre szerényebb állami támogatások ellenére a megye, mint fenntartó igyekszik biztosítani az intézmények fennmaradását, de az anyagi stabilitáshoz nagyobb állami segítséget várna. „Hazánkban egyre több az adó, viszont az állam egyre kevesebbet nyújt cserébe. A szociális piacgazdaságból a piacgazdaság szó dominál, a szociális kitétel viszont bizony egyre inkább feledésbe merül. Sajnos kicsi a szociális biztonság” – mondta dr. Hidas János.
A gálaműsorban prózai, zenés és táncos darabokat láthatott a közönség. Az Intézet a gála bevételével az intézmény lakói, dolgozói által alapított MERI Reintegrációs Egyesületet támogatja. Az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy a hatodik Ilyenek vagyunk című gálán is élvezetes, jó színvonalú produkciók születtek.


 Forrás: kemma.hu, 2007-10-10 11:07

Comments