Akadálymentes közlekedés az "Öregházban" is


Az akadálymentes közlekedést elősegítő liftet adtak át a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézményében (MERI). A pszichiátriai részlegen megvalósult beruházás összértéke meghaladta a 27 millió forintot. A beruházás pályázati forrásból, illetve a megyei önkormányzat támogatásával jött létre.
A lift és az oda vezető rámpa költségeinek egy részét, 14 millió 250 ezer forintot a Közép-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ pályázatán nyerte el az Intézmény, a fennmaradó összeget pedig a fenntartó, a megyei önkormányzat biztosította. A lift beszerelési munkálatait a T-Mátrix Kft, a rámpa megépítését az Extreme Park Kft. végezte el. A projekt megvalósulásával az intézmény az elmúlt két év során csaknem százmillió forintot fordított arra, hogy fejlessze a fogyatékkal élő, akadályozott és megváltozott munkaképességű embertársaink életkörülményeit. Az elkészült rámpa, valamint az ötállásos lift közlekedési lehetőséget biztosít az épület négy szintje, valamint a beépítendő tetőtér között. A lift átadási ünnepségén Simon Géza, a megyei önkormányzat alelnöke mondott köszöntőt.
- Örömteli, hogy a regionális munkaügyi központnál a második hasonló pályázatot is sikerült megnyerni, hiszen a korábbi lift kialakításánál hasonló forrás segített – mondta el Simon Géza. – Fontos, hogy a várostól távol élő embertársaink is érezzék a társadalom összetartozását. Az intézet további pályázatokkal igyekszik elvégezni az akadálymentesítést, és ezt az önkormányzat elismeri.

Szabó Attila szavai a köszönetről szóltak. Az intézmény igazgatója hatvanhárom kollégája, valamint az itt élő emberek nevében köszönte meg a beruházást.
- Hetedik éve igen jó a viszonyunk a munkaügyi központtal, amelynek részben ezt a beruházást is köszönhetjük. Természetesen a megyei önkormányzat hathatós segítségé nélkül sem jöhetett volna létre a projekt, amely gondozottjaink és ápolóink dolgát is megkönnyíti a jövőben – fogalmazott Szabó Attila. - A munkálatok idején az itt lakók folyamatosan segíteni szerettek volna a kivitelezőknek, ami nem mindig lehet gyors és eredményes. Az építők azonban kellő empátiával és humorral felvértezve megoldották ezt a feladatot, így sok lakónk teljességgel magáénak érzi a liftet és az oda vezető rámpát. A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézményében az elmúlt két évben közel százmillió forint beruházást valósítottunk meg.
A rehabilitációs pályázat sikere mellett három darab, tíz-tíz fő számára lakhatást biztosító lakóotthont építettünk, illetve ez már a második lift, amely az akadálymentesítést szolgálja.
Forrás: kemma.hu, 2007-11-22 14:37

Comments