Zenei fesztivál a szlovákiai Košútyban

A szlovákiai Košúty városában második alkalommal rendezték meg a nemzetközi zenei fesztivált értelmileg akadályozott emberek részére. Az eseményen szlovák, cseh és magyar résztvevők szerepeltek szóló és csoportos népdal, illetve szóló és csoportos modern ének kategóriában, valamint a népviseletek bemutatásával. 

A Komárom-Esztergom megyei Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézmény (MERI) lakói három kategóriában indultak: Zsolnai László első, Varga Hermina második helyezést ért el modern ének szóló kategóriában, míg Májer Tímea harmadik helyezést szerzett az egyéni népdal kategóriában.
A Nemzeti Civil Alapprogramon elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően a MERI intézetéből 43 fő vett részt a rendezvényen. A pályázatot a MERI Reintegrációs Egyesület nyújtotta be, amit az intézmény lakói és dolgozói hoztak létre, hogy pályázati források bevonásával bővíteni lehessen a programkínálatot. Az egyesület elnöke, Salló Katalin fontosnak és örömtelinek tartja, hogy az intézet lakói egy igazán színvonalas rendezvényen bizonyíthatták rátermettségüket, tehetségüket. A nyelvi korlát sem jelentett problémát, mert a szlovák intézményekből sokan beszéltek magyarul. A második napon nyitrai kiránduláson vettek részt a versenyzők, akik megtekintették a várat, a bazilikát és a belváros látnivalóit.
A fesztivál alkalmat adott az intézmények közötti, illetve a személyes kapcsolatok ápolására, elmélyítésére is.
KEMÖH - MERI


Forrás: kemma.hu, 2007.10.29. 10:10


Comments